program târgul de fete de pe muntele găina 2024

Detalii Eveniment


Târgul de Fete de pe Muntele Găina, zis și Muntele Dragostei, are loc în cel mai apropiat sfârșit de săptămână de ziua Sfântului Ilie, care este sărbătorit pe data de 20 iulie.

Anul acesta, Târgul de Fete de pe Muntele Găina va avea loc în perioada 20 – 21 iulie 2024.

Târgul de fete pe Muntele Găina a fost înregistrat de Consiliul Județean Alba ca marcă la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci și reprezintă un pol al turismului folcloric pentru județul Alba şi centrul Transilvaniei.

Istoricii susţin că apariția târgului de fete de pe Muntele Găina s-a datorat necesității de comunicare între oamenii acestor locuri, care trăiau în aşezări izolate şi risipite. Târgul a antrenat, alături de relațiile economice între locuitorii de pe Văile Arieşului şi Crişurilor, şi relaţii matrimoniale.

Anul 2024 marchează 200 de ani de la naștere lui Avram Iancu, erou național ce a jucat un rol important în Revoluția de la 1848 din Transilvania.

Unul dintre momentele Târgului de fete 2024 este concertul extraordinar ”Damian & Brothers”, pe vârful Muntelui Găina (cota 1486).

Acesta se va desfășura în 20 iulie, seara.

Publicul va putea asculta live ”Trandafire”, ”Se mărită Mona mea”, ”Cenușăreaso”, ”Șaraiman” și alte cântece.

Accesul la concert va fi liber.

Pregătirile pentru sărbătoare se realizează cu câteva zile înainte, iar plecarea spre munţi are loc în jurul orei patru dimineața.

Deschiderea Târgului de fete 2024  seva  face de către vestitele tulnicărese de la Avram Iancu, urmând apoi programul artistic al participanților..

Eveniment
Târgul de Fete de pe Muntele Găina
Locație
Muntele Găina,Alba
Dată începere
2024-07-20
Dată terminare
2024-07-21
Descriere pe scurt
Târgul de Fete de pe Muntele Găina este organizat de Centrul de Cultură ”Augustin Bena”, Consiliul Județean Alba, Primăria Avram Iancu.
Date posted: 2024-05-21 | Author:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *