Săptămâna Haferland 2025 dată program activități

În fiecare an, festivalul Săptămâna Haferland are loc la mijlocul verii, pe o perioadă derulată între trei și șapte zile.  Anul acesta festivalul are loc între 31 iulie – 3 august 2025.

Evenimentul reprezintă cea mai amplă manifestare din România dedicată promovării culturii și tradițiilor comunității sașilor din Transilvania.

Săptămâna Haferland oferă astfel ocazia unică de a lua contact pe viu cu civilizația rurală a sașilor din Transilvania, care se mai păstrează în prezent în zona satelor aflate între Sibiu, Brașov și Sighișoara (Archita, Saschiz, Homorod, Rupea, Criț, Roadeș, Meșendorf, Cloașterf, Bunești și Viscri.).

Pentru cele patru zile ale festivalului Săptămâna Haferland 2025, au pregătit un program care sî îi facă pe participanți să se simtă parte a comunității sașilor – cu vizite la bisericile fortificate și în gospodăriile tradiționale săsești, cu concerte și baluri cu muzică tradițională săsească, concerte de orgă, spectacole de dans popular, proiecții de film, conferințe cu public, expoziții de meșteșuguri și costume populare, ateliere pentru copii și adulți, tururi ghidate, vizite la fermele și în gospodăriile localnicilor, degustări de produse bio și multe altele.

Accesul este gratuit la toate evenimentele din cadrul festivalului.

Regiunea Haferland și-a păstrat caracterul rural, atrăgând în fiecare an mii de turiști care vin să viziteze și să se cazeze în gospodării tradiționale săsești.

Un festival potrivit pentru toate vârstele.
🌼Participarea la activități și momente artistice este gratuită.
🌼Cazarea și transportul sunt în responsabilitatea participanților.
🌼 Organizatorii Săptămânii Haferland 22025 Nu oferă pachete turistice.
🌼 Programul complet va fi publicat în curând pe rețelele sociale și pe haferland.ro.

Eveniment
Săptămâna Haferland 2025
Locație
Haferland, Tara Ovazului,Sighisoara,Mureș
Dată începere
2025-07-31
Dată terminare
2025-08-03
Descriere pe scurt
Săptămâna Haferland, prin longevitatea evenimentului, multiplele manifestări găzduite de-a lungul anilor și numărul constant în creștere de vizitatori, este dovada vie a vitalității comunităților săsești din România.