Festivalul Concurs Național de Folclor Mioveni 2024 când este

În perioada 2-4 august, orașul Mioveni va fi gazdă pentru aproximativ 300 de dansatori, membri ai ansamblurilor folclorice reprezentative pentru județele Tulcea, Sălaj, Satu Mare, Botoșani, Maramureș, Bihor și Olt care vor participa la cea de-a V-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Folclor Mioveni.

Festivalul Național de Folclor Mioveni va debuta vineri, 2 august 2024, cu tradiționala paradă a portului popular, unde sunteți invitați să luați contact cu tradițiile, obiceiurile, muzica și coregrafiile ansamblurilor folclorice participante la ediția din acest an.

ÎÎn cele 3 seri de spectacol, toate ansamblurile vor urca pe scena festivalului și vor încânta publicul cu minunatele costume populare, precum și cu muzica și dansurile specifice fiecărei zone.

Cele 8 ansambluri folclorice participante la Festivalul – Concurs Național de Folclor Mioveni, ediția 2024 sunt: Ansamblul Folcloric Atelierul de Joc Popular din Zalău, Ansamblul Folcloric Altițe Dobrogene din Jijila, Ansamblul Folcloric Cetatea Codrului din Ardud, Ansamblul Folcloric Codrulețul din Vorona, Ansamblul Folcloric Cosăul din Budești, Ansamblul Folcloric Floarea Barcăului din Marghita, Ansamblul Folcloric Heracleea din Enisala, Ansamblul Folcloric Plai de Dor din Șerbănești.

Alături de aceste ansambluri, publicul iubitor de folclor autentic se va bucura de prezența pe scena festivalului a artiștilor populari Gabriel Treteag, Constantin Enceanu și Maria Dragomiroiu, alături de Taraful Cornel Bucuroiu, care ne vor oferi momente spectaculoase.

De asemenea vor fi prezenți și câștigătorii ediției precedente Ansamblul Folcloric MEGIEȘII, din județul Suceava, în cadrul Galei de premiere.

Program pe zile Festivalul Concurs Național de Folclor Mioveni 2024

Vineri 2 august

Parada Portului Popular Românesc (traseul: Bld. Dacia, din zona bl. Hi până la Primăria orașului) 19.00 Moment artistic susținut de ansamblurile participante (Primăria orașului Mioveni)
19.30 Deschiderea Festivalului (Centrul Civic)

19.45 Spectacol artistic – Prima zi de concurs
Cursul de canto muzică populară al Centrului Cultural MIOVENI Ansamblul Folcloric „DORULEŢUL”

Sâmbătă, 3 august

19.00 Spectacol artistic (Centrul Civic) – A doua zi de concurs Ansamblul Folcloric „PLAI DE DOR”
CONSTANTIN ENCEANU şi Taraful Cornel Bucuroiu

Duminică, 4 august

19.00 Gala de decernare a premiilor (Centrul Civic)
20.00 Spectacol artistic: ANSAMBLUL FOLCLORIC SÁTESC”MEGIEȘII – SUCEAVA (câștigătorii celei de-a patra ediții)
Gabriel Treteag
MARIA DRAGOMIROIU
şi Taraful Cornel Bucurolu
Membrii juriului

Juriul este format din cinci renumiți specialiști în domeniu și oameni de cultură din România precum Elise Stan – președintele juriului, Ileana Vieru, Doina Ișfănoni, Elena Iagăr și Florian Teodorescu.

Eveniment
Festivalul Concurs Național de Folclor Mioveni
Locație
Centrul Civic, Strada Alexandru Popescu 3,,Mioveni,Argeș
Dată începere
2024-08-02
Dată terminare
2024-08-04
Date posted: 2024-07-26 | Author: