
Organizate de Primăria Craiova, în parteneriat cu Consiliul Județean Dolj, evenimentele dedicate Zilei Olteniei din 2025 aduc, în prim plan, cele mai frumoase tradiții povestite prin cântec și joc, povești cu parfum de epocă, dar și expoziții ale artiștilor plastici contemporani, care au avut ca modele pe Constantin Brâncuși, Corneliu Baba, Theodor Aman, Aristia Aman sau Elena Teodorini.
Iubitorii tradițiilor și ai folclorului oltenesc sunt așteptați în Centrul Vechi – Piața Frații Buzești, între orele 18.30 – 21.30, pentru a-i urmări live pe cei mai îndrăgiți artiști din regiunea Olteniei.
Programul complet pe zile ale evenimentelor, expozițiilor, spectacolelor și concertelor de Ziua Olteniei 2025 va fi disponibil odată ce va fi comunicat de organizatori.
Joi, 20 martie 2025, Piața Mihai Viteazul devine locul de întâlnire a pasionaților de gastronomie și artizanat, unde Strada Food Truck Festival și târgul de handmade Fusei la târg… vor aduce preparate delicioase și creații autentice ale meșteșugarilor și artiștilor plastici locali.
Vineri, 21 martie 2025, la Muzeul Cărții și Exilului Românesc vor fi organizate trei expoziții și un atelier de lectură, dedicate celebrării acestei zile.
Sâmbătă, 22 martie 2025, iubitorii de istorie și arhitectură sunt așteptați la Turul Băncilor de Odinioară, ghidat de Dragoș Andreescu, pentru a descoperi poveștile fascinante ale clădirilor emblematice ale Craiovei.
Ziua Olteniei a fost instituită pentru a marca „momentul în care Tudor Vladimirescu intră în Bucureşti şi coboară Podul Calicilor, ca fiind ziua Olteniei” pe 21 martie 1821.
Organizatori: Consiliul Județean Gorj prin Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, în parteneriat cu celelalte județe ale Olteniei