program bieff 2024 serious games filme și documentare

Printre surprizele ale acestei ediții BIEFF se numără și 2 dintre filmele românești care au avut premiera mondială la Locarno în august 2024

Printre acestea se numără Opt ilustrate din lumea ideală, regizat de Radu Jude și Christian Ferencz Flatz şi montat de Cătălin Cristuţiu, un documentar found-footage construit exclusiv din clipuri publicitare ale perioadei de tranziţie româneşti.

Publicul Festivalului Internațional de Film Experimental București 2024 va putea vedea în premieră națională, imediat după premiera de la Locarno, și Sleep #2, regizat de Radu Jude şi montat de Cătălin Cristuţiu, un film de montaj de 62 de minute, cu imagini preluate dintr-o cameră web, realizat independent.

Filmul explorează subiecte diverse, de la viaţă şi moarte până la impresionism şi selfie-uri. „Sleep #2 înseamnă: viaţă, moarte, natură, poezie, fragilitate, impresionism, selfie-uri, Andy Warhol, dragoste şi sărutări“, a detaliat Jude pentru Film New Europe.

De o proiecție specială, în premieră națională, se va bucura și documentarul Triton, în regia Anei Lungu, film bazat exclusiv pe materiale de arhivă, care a avut premiera mondială în cadrul Festivalului FID Marseille. Triton este un film de montaj bazat exclusiv pe materiale de arhivă, imagini rare de amator filmate între al Doilea Război Mondial şi Revoluţia din 1989.

Eveniment
Festivalul Internațional de Film Experimental București 2024
Locație
Cinema Elvire Popesco, Bulevardul Dacia,București,București
Dată începere
2024-09-24
Dată terminare
2024-09-29
Descriere pe scurt
Cea de-a paisprezecea ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental București – BIEFF va avea loc în București, în perioada 24 – 29 septembrie 2024, la Cinema Elvire Popesco, Cinema Union și Cinemateca Eforie. Festivalul aduce din nou în atenția publicului cele mai recente producții ale cinema-ului experimental Programul BIEFF cuprinde anul acesta peste 80 de filme de scurt și lungmetraj prezentate în premieră națională, precum și evenimente speciale dedicate atât publicului cinefil, cât și profesioniștilor din domeniul cinematografiei: o competiție națională de scurtmetraje, dedicată filmelor realizate de cineaști de origine română, o competiție internațională de scurtmetraje, care include experimente formale variate provenind din peste 20 de țări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *